TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Traseul de tramvai 5, reînființat

03.06.2022

Tramvaiele vor reveni pe emblematicul traseu cu numărul 5, iar itinerariul va fi Dacia – Bd. Nicolae Iorga – Țesătura – Baza 3 – Rond Țuțora – retur. Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele pe această rută. Decizia a fost luată de către Primăria Municipiului Iași, la propunerea Companiei de Transport Public Iași, și va intra în vigoare din 6 iunie 2022, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai din zona Piața Ing. Virgil Săhleanu – Rond Țuțora.

 

De asemenea, și traseele 7, 8 și 29 vor fi modificate, începând cu aceeași dată:


- tramvaiele de pe traseul 7 vor circula prin Podu Roș, având următorul itinerariu: Canta – Târgu-Cucu – Podu Roș – Rond Țuțora – retur;
- tramvaiele de pe traseul 8 vor circula până la capătul de linie din Țuțora, pe itinerariul: Copou – Târgu-Cucu – Tudor Vladimirescu – Rond Țuțora;
- autobuzele de pe traseul 29 vor întoarce la capătul de linie din Țuțora, noul itinerariu fiind: Tomești – Rond Țuțora – retur.

 

Noile modificări vor fi aplicabile începând de luni, 6 iunie 2022, de la ora 12:00. Pentru o mai ușoară adaptare a călătorilor, concomitent, pe parcursul zilei de 6 iunie 2022, vor circula și autobuze pe traseul 5, iar pe traseul 29 vor circula mijloacele de transport public până în Podu Roș.