TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Tramvaiul Comunismului - proiect cultural turistic

05.10.2017

 

Vă invităm sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 10, în rondul din Târgu Cucu la inaugurarea proiectului cultural-turistic „Tramvaiul Comunismului”. Proiectul este realizat de Asociația TRAMCLUB IAȘI în parteneriat cu Iași.Travel (Facultatea de Geografie & Geologie, UAIC Iași) și Compania de Transport Public Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Centrului de Informare Turistică Iași.
Efectele regimului comunist, încă prezente la Iași prin moștenirea arhitecturală și industrială, atrag anual mii de turiști dornici să descopere particularitățile vieții dinainte de 1989. Proiectul vizează realizarea unui traseu tematic care să cuprindă și să evidențieze diverse obiective de referință pentru această perioadă istorică. Martor al acelor vremuri, tramvaiul românesc de tip ITB, construit în anul 1959, oferă turiștilor atmosfera unei călătorii din timpul regimului comunist. Traseul Târgu Cucu - Centrul Civic - Podu Roș - CUG 2 - Copou - Târgu Cucu evidențiază transformările urbanistice realizate în timpul comunismului.
Turiștii vor beneficia pe durata călătoriei de asistență ghidată (Iași.Travel) în limbile română și engleză. Tramvaiul va circula în fiecare sâmbătă, din martie până în noiembrie inclusiv, începând cu ora 10. Durata unei călătorii este de o oră jumătate. Cursele se realizează exclusiv pe baza rezervărilor telefonice sau prin e-mail. Biletele turistice au prețul de 20 de lei / persoană și se achiziționează din tramvai, înaintea plecării în cursă. Mai multe detalii pot fi găsite pe facebook.