TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Redeschiderea Muzeului Transportului Public, de Ziua Transportatorului 2022

07.06.2022

Noi exponate de mare valoare istorică au fost aduse la Muzeul Transportului Public Iași, Sectorul Autobuze/Troleibuze. Astfel, colecția de vehicule s-a diversificat, iar o parte dintre acestea au fost deja reabilitate.

 

Cele mai recente noutăți din muzeu pot fi descoperite începând de vineri, 10 iunie 2022, când Compania de Transport Public Iași celebrează Ziua Transportatorului.

 

Centrul de interes al expoziției este reprezentat de troleibuzul Rocar 212E și de autobuzul Dac 112UDM, două mijloace de transport autohtone, fabricate de Rocar București.

 

Reabilitarea acestor vehicule constituie un omagiu adus producătorului român de autobuze, troleibuze și furgonete, la două decenii de la încetarea activității. Muzeul Transportului Public Iași are ca obiectiv conservarea și punerea în valoare a reperelor industriei și designului românesc din domeniul transportului public de călători.

 

Vineri, 10 iunie, începând cu ora 10:30, copiii sunt invitați să descopere colecția muzeului și să vizioneze un spectacol surpriză pus în scenă de către actorii Ateneului Național Iași într-un spațiu inedit – Garajul CTP Iași.

 

Capacitatea sălii de spectacol amenajată în halele de reparații ale garajului este de 100 de persoane. Pentru a participa este necesară înscrierea printr-un mesaj privat pe pagina www.facebook.com/ctpiasi.

 

La ora 18:00, publicul matur este invitat să descopere în detaliu galeria expozițională, precum și vehiculele aflate în colecția exterioară în cadrul unui circuit ghidat, urmat de discuții și sesiuni foto.

 

Accesul este gratuit și se realizează dinspre strada Splai Bahlui Mal drept nr. 32 (lângă benzinăria Socar).

 

Evenimentul este organizat de către Compania de Transport Public, în partneriat cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi și Ateneul Național din Iași.

 

Vă așteptăm cu drag.