TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Cum procedezi dacă nu primești chitanță de la POS?

06.01.2023

Ți s-a întâmplat să îți plătești călătoria cu cardul bancar contactless, direct în mijlocul de transport, dar să nu îți fie eliberată chitanță?

Te asigurăm că ”biletul” tău este valabil și NU este necesar să mai atingi cardul încă o dată, pentru a nu îți fi încasată o sumă de bani în plus.

Însă, îți recomandăm să apelezi TelVerde (0800 110 427) pentru a anunța situația în care te afli. Astfel, în cazul unui control, agenții vor putea fi înștiințați despre situația în care te afli.

Ar fi de folos și dacă ai avea posibilitatea de a prezenta dovada plății din aplicația bancară.

De asemenea, este important ca, în general, după scanarea cardului, să aștepți cel puțin 10 - 20 de secunde pentru eliberarea chitanței de către POS, pentru că de foarte multe ori, însă, aparatele sunt blocate după ce utilizatorii trag de hârtie înainte ca aceasta să fie tăiată automat de către lama interioară.

O astfel de situație poate fi remediată doar la capătul de linie de către conducătorul mijlocului de transport.

În plus, dacă se întâmplă să plătești pentru două sau mai multe bilete consecutiv, îți recomandăm să te adresezi băncii emitente a cardului tău, pentru a solicita "refuz la plată", iar suma de bani achitată în plus îți va fi returnată.

Precizăm că POS-urile din tramvaiele noi înregistrează uneori erori de comunicație, iar echipele companiei care dețin aceste dispozitive lucrează pentru îmbunătățirea experienței călătorilor cu acestea. În plus, CTP Iași a solicitat deținătorilor echipamentelor de plată de culoare albastră, aflate în celelalte mijloace de transport, să amplaseze astfel de aparate și în noile vagoane, proces care se află deja în fază incipientă.

Reamintim călătorilor faptul că utilizatorii mijloacelor de transport public au la dispoziție mai multe alternative de plată a biletelor și abonamentelor: fie la tonete, dispecerate și automate, fie prin intermediul aplicației 24pay și a POS-urilor din autobuze și tramvaie.