TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

20 septembrie 2020 - O zi fără maşini

20.09.2020

Primăria Municipiului Iași, împreună cu Compania de Transport Public Iasi, îi invită pe locuitorii orașului să călătorească în mod gratuit cu mijloacele de transport în comun, duminică, 20 septembrie 2020, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității.

 

Cetățenii sunt încurajați să contribuie la creșterea calității aerului din oraș, oferind o zi liberă mașinii personale și folosind transportul public. Este al treilea an consecutiv în care locuitorii municipiului Iași se pot bucura de călătorii gratuite cu autobuzele și tramvaiele, marcând importanța proiectului european ce vizează reducerea poluării atmosferice.

 

Scopul acțiunii noastre este de a îi încuraja pe cetățeni să acorde o mai mare importanță transportului în comun, atât din punct de vedere al respectului pentru mediul înconjurător, cât și al aglomerării traficului de către mașinile personale folosite pentru drumul către/dinspre locul de muncă.

 

Îi invităm, astfel, pe toți cetățenii să renunțe la autoturisme, duminică, 20 septembrie 2020, și să aleagă transportul în comun, alăturându-se, astfel, demersului nostru, al tuturor, privind lupta pentru un mediu mai curat. Le recomandăm călătorilor să folosească flyer-ul campaniei în locul unui bilet, care poate fi descărcat de pe pagina de Facebook a CTP Iași.

 

Acțiunea este derulată de către Primăria Municipiului Iași, prin Compania de Transport Public Iași, cu sprijinul partenerilor Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi și WINK Public Multimedia.