TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Open Data

 

Susținut de

 


   Open data (datele deschise) joacă un rol esențial în activitatea autorităților și instituțiilor publice privind modul în care acestea gestionează serviciile de bază, cum este și transportul în comun. De aceea, miercuri, 18 decembrie 2019, Compania de Transport Public Iași a publicat aceste informații, care au ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite. 


   Aceste tipuri de date deschise sunt utile, în primul rând, dezvoltatorilor de aplicații mobile care gândesc soluții de smart city. Astfel de aplicații oferă utilizatorilor acces în timp real la informații precum intervalele de așteptare în stații și permit o mai bună planificare a călătoriilor.

 

Prin colaborarea cu Orange Business Services, CTP Iași a creat infractructura tehnică și a implementat o soluție complexă prin care ofera toate mijloacele de transport public oferă acces securizat Wi-Fi pentru călători și au fost dotate cu sisteme GPS, iar datele de localizare a vehiculelor pot fi extrase din dispozitivele GPS prin API (Application Programming Interface).

 

Orange Business Services deține infrastructura necesară pentru colectarea, transportul, securizarea și stocarea datelor pentru a putea fi descărcate și integrate în aplicații terțe.

 

   Datele deschise pot fi consultate accesând linkul: OPEN DATA GPS


   Serviciul de date deschise lansat de către CTP Iași face parte din Parteneriatul pentru Guvernare deschisă, căruia i s-a alăturat și Primăria Municipiului Iași în 2018, fiind singurul oraș din România care a aderat la acest program național.

 

Termeni și condiții:
      1. C.T.P. vă acordă drepturi scutite de redevențe și netransferabile pentru accesarea, vizualizarea și descărcarea în masă a datelor furnizate.

      2. Datele nu pot fi folosite sau exploatate în următoarele moduri:
          a. pentru comunicarea, prin orice mijloace, de materiale publicitare sau de marketing (care includ, dar fără a se limita la acestea, servicii referitoare la mărcile UE) care se adresează unor anumite persoane fizice sau întreprinderi;

          b. într-un mod care încalcă drepturile individuale sau de proprietate ale unor terți din datele respective descărcate;

          c. pentru orice acțiuni ilegale.

      3. C.T.P. își rezervă toate drepturile de proprietate intelectuală de care beneficiază în baza sa de date electronică.

     4. C.T.P. nu garantează corectitudinea sau integralitatea datelor și nici disponibilitatea permanentă a acestei opțiuni de descărcare, iar prin prezenta sunt excluse toate garanțiile sau interpretările implicite în acest sens.

      5. C.T.P. nu are niciun fel de obligație, sarcină sau responsabilitate prin contract, prin declarații false sau prin alte cauze care decurge din descărcarea acestor date.